Noticies i consells relacionat amb l’alimentació

Imatge d'una de les campanyes del DARP per incentivar el consum de fruita. Font: DARP
FRUITA
 | 03/ 08/ 2017 
Des de la finalització de la campanya anterior, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha estat treballant, conjuntament amb el sector, en l'activació de totes les mesures que té al seu abast per ajudar en la campanya de comercialització de la fruita dolça d'enguany
ALIMENTACIÓ
 | 21/ 08/ 2017 
El 17 d'agost, es va comunicar la distribució, des dels Països Baixos, d'una partida de 50 kg. d'ou en pols destinada a un establiment de Catalunya. Els serveis de control oficial la van localitzar i van verificar que no s'havia utilitzat i per tant no havia entrat a la cadena alimentària.
VITINICULTURA
 | 21/ 08/ 2017 
La calor intensa de les últimes setmanes després d'una primavera força seca ha provocat un avançament de la verema, que va arrencar el passat 31 de juliol. Es preveu que la collita sigui inferior a la normal en quantitat però d'una qualitat molt bona.
ALIMENTACIÓ
 | 03/ 08/ 2017 
Un estudi de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i la Universitat Autònoma de Barcelona ha investigat els factors que influeixen en la percepció de la ciutadania sobre qui són els responsables de la presència de substàncies tòxiques als aliments, sobre l'aplicació de les lleis que aspiren a controlar l'exposició humana a aquestes substàncies i sobre l'efectivitat d'aquestes lleis.
 
 

Seguretat Alimentària

Obligacions dels empresaris i productors. Normativa de seguretat alimentaria
En la societat actual existeix un interès creixent per la salut i la qualitat de vida de les persones. Tot el que s'ha de saber sobre els aliments en profunditat
Com a consumidors podem denunciar qualsevol actuació que considerem que atempta contra la salut pública en matèria alimentària.

Quina d’aquestes fruites no és de temporada d’estiu?

a. Aranja
b. Gerd
c. PrunaFEADER   Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaci� i Medi Natural