Noticies i consells relacionat amb l’alimentació

AGROALIMENTACIÓ
 | 20/ 06/ 2017 
Aquest preus sectorials de referència de l'Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya per a la fruita de pinyol s'aniran completant en les properes setmanes amb els de l'avellana, l'ametlla, la poma, la pera i el sector del conill.
El Director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, ha realitzat la cloenda de la primera jornada de presentació de resultats dels projectes pilot innovadors. Font: DARP
INNOVACIÓ
 | 22/ 06/ 2017 
Durant la convocatòria 2015 de l'ajut a la Cooperació per a la innovació del PDR es van aprovar un total de 23 projectes pilot i 19 ajuts per a la constitució de grups operatius. L'execució d'aquests projectes finalitza al setembre de 2017 i ara s'han explicat els resultats de 12 dels projectes aprovats.
Font: IRTA
AGRICULTURA
 | 14/ 06/ 2017 
La Universitat de Barcelona lidera els assajos del projecte de finançament europeu Neurice, coordinats també per l'IRTA d'Amposta i la Cámara Arrossera del Montsià, amb la participació del Centre de Recerca en Agrigenòmica i l'empresa d'enginyeria IRIS.
RECERCA
 | 02/ 06/ 2017 
Un projecte del Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments (CERPTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va donar lloc a la creació de l'empresa Ypsicon Advanced Technologies, SL, que comercialitza en exclusiva a escala mundial tres tecnologies disruptives, totes tres patentades per a la conservació de begudes.
 
 

Seguretat Alimentària

Obligacions dels empresaris i productors. Normativa de seguretat alimentaria
En la societat actual existeix un interès creixent per la salut i la qualitat de vida de les persones. Tot el que s'ha de saber sobre els aliments en profunditat
Com a consumidors podem denunciar qualsevol actuació que considerem que atempta contra la salut pública en matèria alimentària.

Quina d’aquestes varietats és menys sensible a l’oïdi?

a. Merlot
b. Samsó
c. SyrahFEADER   Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaci� i Medi Natural