Noticies i consells relacionat amb l’alimentació

ALIMENTACIÓ
 | 20/ 04/ 2017 
Després de les negociacions entre el Parlament Europeu i els estats membres i la seva aprovació, el nou Reglament sobre controls oficials s'ha publicat aquest mes d'abril. Aquesta normativa reforçarà el sistema de la UE com a referència internacional per a la integració de les normes que abasten tota la cadena agroalimentària.
La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, i el president del CCPAE, Daniel Valls, en un moment de la roda de premsa. Font: DARP
AGROALIMENTACIÓ
 | 21/ 04/ 2017 
El 2015 es va facturar un 38% més que l'any anterior, arribant als 400M€. El nombre d'operadors de productes ecològics creix prop d'un 7,5% el 2016. La superfície de producció ecològica a Catalunya arriba a les 170.000 Ha. La vinya ocupa el 40% de la superfície cultivada.
AGRICULTURA
 | 07/ 04/ 2017 
L'IRTA, en el marc d'un estudi finançat per METROBS (l'Observatori Metropolità del Canvi Climàtic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona), ha estat treballant en els darrers anys en la valoració del verd urbà de l'àrea metropolitana de Barcelona per analitzar les seves possibilitats agrícoles al llarg del segle XXI.
AGROALIMENTACIÓ
 | 07/ 04/ 2017 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i les associacions empresarials Anafric, Asoprovac, Assocat, Fac, Fecic i Porcat organitzen el II Meat Business Forum, que tindrà lloc els propers dies 3 i 4 de maig al recinte del Caixa Forum de Barcelona.
 
 

Seguretat Alimentària

Obligacions dels empresaris i productors. Normativa de seguretat alimentaria
En la societat actual existeix un interès creixent per la salut i la qualitat de vida de les persones. Tot el que s'ha de saber sobre els aliments en profunditat
Com a consumidors podem denunciar qualsevol actuació que considerem que atempta contra la salut pública en matèria alimentària.

Quin color té la mel de melada?

a. Groc clar
b. Ataronjat
c. Ambre foscFEADER   Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaci� i Medi Natural