La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, i el president del CCPAE, Daniel Valls, en un moment de la roda de premsa. Font: DARP
AGROALIMENTACIÓ |
21/04/2017
DARP

El 2015 es va facturar un 38% més que l'any anterior, arribant als 400M€. El nombre d'operadors de productes ecològics creix prop d'un 7,5% el 2016. La superfície de producció ecològica a Catalunya arriba a les 170.000 Ha. La vinya ocupa el 40% de la superfície cultivada.

Font: Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya
FLORS I PLANTES |
21/04/2017
RuralCat

Segons estimacions del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, aquesta Diada de Sant Jordi, es vendran un 6 milions de roses. Una xifra una mica inferior a la dels últims anys, en què s'arribava als 7 milions, perquè la Diada cau en diumenge.

ALIMENTACIÓ |
20/04/2017
RuralCat

Després de les negociacions entre el Parlament Europeu i els estats membres i la seva aprovació, el nou Reglament sobre controls oficials s'ha publicat aquest mes d'abril. Aquesta normativa reforçarà el sistema de la UE com a referència internacional per a la integració de les normes que abasten tota la cadena agroalimentària.

Imatge d'una de les jornades sobre concentració parecel·lària. Font: DARP
REG |
20/04/2017
DARP/RuralCat

L'Oficina del Regant i la col·lectivitat de Bell-lloc van organitzar unes jordanes per tal d'explicar als regants els procediments de la concentració parcel·lària i els equipaments de reg en parcel·la.

RAMADERIA |
19/04/2017
RuralCat

La segona edició de Livestock Fòrum Networking Day, que tindrà lloc el dia 27 d'abril al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, abordarà en profunditat l'impacte de la implementació de les noves tecnologies en el control i gestió de les explotacions ramaderes, l'anomenada ramaderia de precisió, i les mesures a prendre per incrementar el grau de benestar dels animals de granja.

Entrevista
Pere Castells Esqué
ENTREVISTA
 | 06/ 04/ 2017 
Pere Castells Esqué
Membre de Gastrocultura Mediterrània

DOSSIER TÈCNIC DOSSIER TÈCNIC
AGENDA AGENDA

Ajuts 

Normativa 

En saps prou de…

Quin color té la mel de melada?

a. Groc clar
b. Ataronjat
c. Ambre foscLa resposta correcte a la pregunta de la setmana anterior: La mel sense tractar pot cristal·litzar-se?, era l'opció  a) Sí.

 

Oficines Virtuals
Sanitat Vegetal
Pritac
Oficina del Regant
Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes
Oficina FruitNet
Suport a la indústria agroalimentària
Venda de Proximitat
Oficina d'Assessorament
RuralNet
Incendis Pla Alfa
Premis PITA