Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural

PITA 2007 | 22/ 06/ 2017 DARP/RuralCat

El DARP convoca la XVI edició del PITA

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya la convocatòria de la XVI edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària PITA 2017. El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 22 d'agost.

INNOVACIÓ | 22/ 06/ 2017 RuralCat

Presentació dels primers resultats dels projectes pilot innovadors dels Grups Operatius

Durant la convocatòria 2015 de l'ajut a la Cooperació per a la innovació del PDR es van aprovar un total de 23 projectes pilot i 19 ajuts per a la constitució de grups operatius. L'execució d'aquests projectes finalitza al setembre de 2017 i ara s'han explicat els resultats de 12 dels projectes aprovats.

FORESTAL | 21/ 06/ 2017 DARP

La subhasta de fusta de boscos públics 2017 repercutirà en més de 900 llocs de treball

Aquesta setmana s'han subhastat 71.565 tones de fusta provinents de boscos públics catalans, que es calcula que repercutirà en 916 llocs de treball: 213 persones treballaran directament al bosc i a la indústria fustanera, mentre que 703 se'n beneficiaran de manera indirecte.

MÓN RURAL | 21/ 06/ 2017 DARP

El Govern destinarà prop de 30 M€ a la millora de camins rurals

Els departaments de Governació, Territori i Agricultura presenten la línia de subvencions per a inversions en camins públics locals per al període 2018-2020

AGROALIMENTACIÓ | 20/ 06/ 2017 DARP/RuralCat

El DARP publica els primers preus de referència del préssec, la nectarina i el paraguaià

Aquest preus sectorials de referència de l'Observatori Agroalimentari de Preus de Catalunya per a la fruita de pinyol s'aniran completant en les properes setmanes amb els de l'avellana, l'ametlla, la poma, la pera i el sector del conill.

MÓN RURAL | 20/ 06/ 2017 RuralCat

En marxa el Grup Operatiu sobre pastures i carboni

L'Associació Europea per la Innovació en matèria de productivitat i sostenibilitat agrícoles, EIP-Agri, ha posat en marxa el Grup Operatiu "Pasturant per carboni". La doctora Teresa Sebastià, professora de l'ETSEA i investigadora del CTFC, forma part de la vintena d'experts que desenvoluparà un paquet de recomanacions per millorar la gestió de les pastures europees.

TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 19/ 06/ 2017 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 26 de juny al 2 de juliol.

FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 19/ 06/ 2017 RuralCat

S'obren noves inscripcions a 9 cursos a distància

A partir d'avui, a les 8 del matí, i fins 28 de juny et pots inscriure a noves edicions de 9 cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat.

SANITAT VEGETAL | 16/ 06/ 2017 DARP

Detectat un focus de foc bacterià a Santa Coloma de Farners

El Laboratori d'Agricultura i Sanitat Vegetal de Catalunya ha confirmat la detecció d'un focus de foc bacterià en una finca de pereres de Santa Coloma de Farners, a Girona. Es procedeix a l'arrencada i destrucció immediata de tots els arbres en una superfície de 14,39 hectàrees.

ALIMENTACIÓ | 16/ 06/ 2017 DARP/RuralCat

El Laboratori Agroalimentari presenta dos pòsters sobre espectrometria de masses

Aquestes aportacions, en l'anàlisi de pinsos i olis, sectors productius importants en l'àmbit agroalimentari, contribuiran a millorar el control de qualitat i seguretat d'aquests productes.

FORESTAL | 15/ 06/ 2017 CREAF

La manca de gestió dels boscos està accelerant la substitució de pins per alzines

Un estudi constata que la colonització d'alzines, i altres arbres de fulla ampla, és molt més ràpida del que s'esperava. Les causes principals són l'abandonament de la gestió forestal i el canvi climàtic.

AGRICULTURA | 14/ 06/ 2017 IRTA

Neurice monitoritza camps del Delta per assajar varietats d'arròs tolerants a la salinitat

La Universitat de Barcelona lidera els assajos del projecte de finançament europeu Neurice, coordinats també per l'IRTA d'Amposta i la Cámara Arrossera del Montsià, amb la participació del Centre de Recerca en Agrigenòmica i l'empresa d'enginyeria IRIS.

MÓN RURAL | 14/ 06/ 2017 GenCat

Aprovades les línies bàsiques de l'Estratègia del patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya

L'objectiu és fer front a la pèrdua de biodiversitat a Catalunya i crear un marc d'actuació comú que defineixi les prioritats d'actuació per a la conservació del patrimoni natural per als propers anys i amb visió al 2030

RECERCA | 13/ 06/ 2017 IRTA

IRTAmar, innovació público-privada per al sector aqüícola

L'IRTA, Llaberia Group i INGESSOM s'uneixen per a millorar i comercialitzar el sistema de recirculació per aqüicultura IRTAmar, que automatitza el control del benestar dels animals en qualsevol tipus d'explotació aqüícola.

FORESTAL | 13/ 06/ 2017 RuralCat

Guia dels criteris de classificació de la fusta en peu de Catalunya

Aquesta guia ha estat elaborada en el marc del projecte europeu LIFE+DEMORGEST i vol ser una eina pràctica que permeti als gestors de les forests i les empreses de treballs forestals establir uns criteris clars i senzills per classificar la fusta dels arbres en peu i en faciliti la distribució i comercialització posterior.

S'estan mostrant 1 - 15 de 12.614 resultats.
Articles per pàgina
Pàgina de 841

Quina d’aquestes varietats és menys sensible a l’oïdi?

a. Merlot
b. Samsó
c. SyrahFEADER   Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaci� i Medi Natural