Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural

REG | 25/ 04/ 2017 DARP

Comença l'última fase del regadiu Algerri-Balaguer

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha iniciat les obres del projecte que incorpora al reg 792 hectàrees de 177 propietaris, té un pressupost de 4.699.487 euros i un termini d'execució de 14 mesos.

AJUTS | 25/ 04/ 2017 DARP

Workshop per a candidats "Interreg Europe: 3a convocatòria"

La Direcció General de Fons Comunitaris del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, en col·laboració amb l'Autoritat de Gestió i el Secretariat Conjunt, organitza el Workshop per a candidats "INTERREG EUROPE: TERCERA CONVOCATÒRIA", que tindrà lloc a Madrid el proper 9 de maig de 2017, a la seu del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública (Saló d'Actes del Passeig de la Castellana, 162) de 9:00 a 17:00 h.

RAMADERIA | 24/ 04/ 2017 IRTA

La granja La Mejorada obté el Porc d'Or Ibèric amb Diamant

Castella i Lleó, amb 19 guardons, i Extremadura, amb 8, han estat les comunitats protagonistes dels premis Porc d'Or Ibèric, lliurats durant la gala celebrada a Zafra (Badajoz).

FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 24/ 04/ 2017 RuralCat

S'obren noves inscripcions a 10 cursos a distància

A partir d'avui, a les 8 del matí, i fins el 3 de maig et pots inscriure a noves edicions de 10 cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat.

AGROALIMENTACIÓ | 21/ 04/ 2017 DARP

La facturació de productes ecològics agroalimentaris creix un 38%

El 2015 es va facturar un 38% més que l'any anterior, arribant als 400M€. El nombre d'operadors de productes ecològics creix prop d'un 7,5% el 2016. La superfície de producció ecològica a Catalunya arriba a les 170.000 Ha. La vinya ocupa el 40% de la superfície cultivada.

FLORS I PLANTES | 21/ 04/ 2017 RuralCat

6 milions de roses per aquest Sant Jordi

Segons estimacions del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, aquesta Diada de Sant Jordi, es vendran un 6 milions de roses. Una xifra una mica inferior a la dels últims anys, en què s'arribava als 7 milions, perquè la Diada cau en diumenge.

ALIMENTACIÓ | 20/ 04/ 2017 RuralCat

Nou Reglament europeu sobre controls oficials

Després de les negociacions entre el Parlament Europeu i els estats membres i la seva aprovació, el nou Reglament sobre controls oficials s'ha publicat aquest mes d'abril. Aquesta normativa reforçarà el sistema de la UE com a referència internacional per a la integració de les normes que abasten tota la cadena agroalimentària.

REG | 20/ 04/ 2017 DARP/RuralCat

La concentració parcel·lària privada pot millorar l'eficiència de les explotacions

L'Oficina del Regant i la col·lectivitat de Bell-lloc van organitzar unes jordanes per tal d'explicar als regants els procediments de la concentració parcel·lària i els equipaments de reg en parcel·la.

RAMADERIA | 19/ 04/ 2017 RuralCat

El segon Livestock Forum Networking Day se centrarà en la ramaderia de precisió

La segona edició de Livestock Fòrum Networking Day, que tindrà lloc el dia 27 d'abril al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, abordarà en profunditat l'impacte de la implementació de les noves tecnologies en el control i gestió de les explotacions ramaderes, l'anomenada ramaderia de precisió, i les mesures a prendre per incrementar el grau de benestar dels animals de granja.

AGRICULTURA DE PRECISIÓ | 19/ 04/ 2017 

Hemav i Semillas Fitó units per revolucionar el sector agrícola

Hemav, la major empresa de drons d'Espanya, i la multinacional Semillas Fitó han tancat un acord de col·laboració internacional per a la comercialització conjunta dels serveis d'agricultura de precisió.

TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 19/ 04/ 2017 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 24 al 30 d'abril.

REG | 19/ 04/ 2017 OdR

Simulareg: el món virtual dels regants

Simulareg és una eina disponible a internet que permet calcular els efectes de diferents escenaris, estratègies i casuístiques de reg, sense cap tipus de risc econòmic ni productiu abans de ser aplicades a la realitat.

FERTILITZACIÓ | 18/ 04/ 2017 RuralCat

Full informatiu núm. 15 del Pla per a la millora de la fertilització agrària a Terres de ponent

L'Oficina de Fertilització i Tractament de Dejeccions Ramaderes ha editat el Full informatiu núm. 15 del Pla per a la millora de la fertilització agrària a Terres de ponent, dedicat al potassi en els cultius de cereals d'hivern i panís.

AGRICULTURA | 12/ 04/ 2017 IRTA

L'agricultura de secà amb aigua regenerada a grans zones metropolitanes

L'IRTA, en el marc d'un estudi finançat per METROBS (l'Observatori Metropolità del Canvi Climàtic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona), ha estat treballant en els darrers anys en la valoració del verd urbà de l'àrea metropolitana de Barcelona per analitzar les seves possibilitats agrícoles al llarg del segle XXI.

FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 11/ 04/ 2017 RuralCat

El 24 d'abril s'obriran noves inscripcions a 10 cursos a distància

A partir del proper dilluns 24 d'abril, a les 8 del matí, et podràs inscriure a 9 noves edicions dels cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat.

S'estan mostrant 1 - 15 de 12.543 resultats.
Articles per pàgina
Pàgina de 837

Quin color té la mel de melada?

a. Groc clar
b. Ataronjat
c. Ambre foscFEADER   Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaci� i Medi Natural