Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural

ALIMENTACIÓ | 20/ 02/ 2017 RuralCat

Tramitació per internet del Registre d'envasadors i embotelladors de vins i begudes alcohòliques

A partir del dia 15 de febrer de 2017 es poden sol·licitar per internet les inscripcions, modificacions o baixes en el Registre d'envasadors i embotelladors de vins i begudes alcohòliques.

FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 20/ 02/ 2017 RuralCat

El 27 de febrer s'obriran noves inscripcions a 2 cursos a distància

A partir del proper dilluns 27 de febrer, a les 8 del matí, i fins el 3 de març et podràs inscriure als cursos a distància "Maneig i manteniment del tractor i màquines motrius" i "Aigua, sòl i fertilització. Ecosistemes".

PORCÍ | 17/ 02/ 2017 DARP

Més de 200 explotacions porcines participaran en un pla pilot per determinar el nitrogen real produït per cada granja

Es tracta d'un mètode capdavanter al món que recull els darrers avenços en alimentació del bestiar, gestió a la granja i sanitat animal. El proper 22 de febrer es constituirà un comitè de seguiment del Pla Pilot format per administració i entitats del sector porcí

FERTILITZACIÓ | 17/ 02/ 2017 RuralCat

Fertiarròs, una eina renovada

L'Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes us ofereix una nova versió de l'eina Fertiarròs, ara disponible i sempre actualitzada en una versió en línia.

TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 15/ 02/ 2017 RuralCat

Jornades tècniques de la propera setmana

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 20 al 26 de febrer.

INNOVACIÓ | 15/ 02/ 2017 RuralCat

Llibre de la Innovació al Sector Agroalimentari 2017

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha publicat el programa "Innovació al sector agroalimentari 2017" que recull l'oferta de serveis i activitats per a la innovació i la professionalització del sector agroalimentari, forestal i del medi natural català.

FORMACIÓ | 14/ 02/ 2017 DARP

Un vi de l'EA de Gandesa serà l'oficial en els actes protocol·laris del seu municipi

'L'Autèntic' és, des d'aquest mes de febrer, el vi oficial que representa l'Ajuntament de Gandesa en els actes protocol·laris. Es tracta d'un vi elaborat amb garnatxa blanca, la varietat més emblemàtica de la ciutat i de la Terra Alta, procedent de vinyes velles, de més de noranta anys, de la finca de l'Escola Agrària de Gandesa.

FIRES I SALONS | 14/ 02/ 2017 RuralCat

Les principals fires a Catalunya durant el 2017

Com cada any, RuralCat t'ofereix la informació de les fires i mostres més importants que tenen lloc a Catalunya, i que estan relacionades amb el sector agroalimentari i el món rural en general. Al 2017 oferim unes 284 referències.

REG | 13/ 02/ 2017 RuralCat

Resultats d'assajos de reg en blat, ordi i panís al Segarra Garrigues

Aquest mes de febrer s'han presentat els resultats de diferents experiències que s'estan portant a terme al Segarra Garrigues en cultius extensius, per tal que serveixin d'eina de decisió per al productor a l'hora d'elegir quin cultiu implantarà, si farà doble cultiu i quin maneig ha de fer per optimitzar l'aigua de reg.

AJUTS | 10/ 02/ 2017 DARP

El DARP destinarà 1 M€ a projectes demostratius per a la transferència de coneixements tècnics i de gestió

Poden ser beneficiaris d'aquests ajuts universitats, centres de recerca, centres tecnològics i/o centres de la xarxa TECNIO de Catalunya i entitats vinculades a les universitats

VINYA | 10/ 02/ 2017 DARP

S'inicia el termini de presentació de sol·licituds d'autoritzacions per a noves plantacions de vinya

Les sol·licituds es podran presentar fins al 15 de març. El Departament d'Agricultura dóna suport a l'estratègia de prestigiar el cava del Consell Regulador de la DO i lamenta que el Ministeri no hagi acceptat la limitació de creixement proposada per la DO

RECERCA | 09/ 02/ 2017 IRTA-CreSa

Una prova serològica permet el seguiment de la tuberculosi en senglars en contacte amb bovins infectats

La tuberculosi a la fauna silvestre és un problema emergent a Europa i es considera la principal causa de fracàs dels programes d'eradicació de la malaltia en el boví. A Espanya, el senglar és el principal reservori silvestre de la tuberculosi.

DOSSIER TÈCNIC | 09/ 02/ 2017 RuralCat

Dossier Tècnic 85: "Fertilització en cereal d'hivern"

Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha editat el Dossier Tècnic número 85 dedicat a la "Fertilització en cereal d'hivern".

AJUTS | 08/ 02/ 2017 RuralCat

Ajuts a la mesura de promoció de productes vinícoles en els mercats de tercers països

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha convocat els ajuts de la mesura de promoció de productes vinícoles en els mercats de tercers països, corresponent a la campanya 2017-2018.

RECERCA | 08/ 02/ 2017 UAB

Els trets funcionals de les plantes, una eina per entendre i predir la seva distribució

La UAB i el CREAF participen en un estudi per dissenyar models matemàtics, basats en la quantificació dels trets funcionals de les plantes, per a obtenir informació precisa sobre el límit de supervivència de les plantes o la seva distribució, en funció de les condicions ambientals.

S'estan mostrant 1 - 15 de 12.466 resultats.
Articles per pàgina
Pàgina de 832

Quina és la temporada de la tòfona negra?

a. L’estiu
b. La primavera
c. L’hivernFEADER   Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaci� i Medi Natural