Tota l'actualitat relacionada amb agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural

ALIMENTACIÓ | 21/ 08/ 2017 ACSA/RuralCat

Alerta europea per fipronil en ous

El 17 d'agost, es va comunicar la distribució, des dels Països Baixos, d'una partida de 50 kg. d'ou en pols destinada a un establiment de Catalunya. Els serveis de control oficial la van localitzar i van verificar que no s'havia utilitzat i per tant no havia entrat a la cadena alimentària.

VITINICULTURA | 21/ 08/ 2017 RuralCat

La verema s'avança a la majoria de les zones vitícoles de Catalunya

La calor intensa de les últimes setmanes després d'una primavera força seca ha provocat un avançament de la verema, que va arrencar el passat 31 de juliol. Es preveu que la collita sigui inferior a la normal en quantitat però d'una qualitat molt bona.

FORESTAL | 18/ 08/ 2017 RuralCat

Aspectes socioeconòmics de la regulació de la recollida de bolets a Catalunya

Un document presentat al VII Congrés Forestal Espanyol analitza els factors socioeconòmics que poden afectar les diferents alternatives d'instruments polítics i els seus aspectes de disseny, la rellevància d'aquesta informació en el disseny de polítiques basades en evidències, i l'aproximació als efectes sobre els possibles agents afectats (usuaris i gestors del bosc).

ALIMENTACIÓ | 17/ 08/ 2017 UAB

Com perceben els ciutadans la presència de substàncies artificials tòxiques als aliments i el seu risc per a la salut?

Un estudi de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques i la Universitat Autònoma de Barcelona ha investigat els factors que influeixen en la percepció de la ciutadania sobre qui són els responsables de la presència de substàncies tòxiques als aliments, sobre l'aplicació de les lleis que aspiren a controlar l'exposició humana a aquestes substàncies i sobre l'efectivitat d'aquestes lleis.

FORESTAL | 16/ 08/ 2017 CREAF

El canvi climàtic ja amenaça els ecosistemes mediterranis de Catalunya

Una extensa revisió d'estudis i registres de dades indica que la sequera i l'augment de temperatura ja provoquen substitucions d'espècies, major aridesa i risc d'incendi, i menor fertilitat del sòl i disponibilitat d'aigua, entre d'altres efectes negatius.

ANIMALS | 14/ 08/ 2017 DARP

L'abandonament de mascotes es redueix un 9,6% en 10 anys

Un informe sobre l'abandonament d'animals a Catalunya compara el nombre d'abandonaments registrats l'any 2015 amb les de l'any 2005, per veure com ha evolucionat la problemàtica en aquests 10 anys

AGROALIMENTACIÓ | 11/ 08/ 2017 UB

II Workshop de l'Oli d'Oliva sobre anàlisi sensorial

El 19 de setembre tindrà lloc el III Workshop de l'Oli d'Oliva al Campus de l'Alimentació Torribera de la Universitat de Barcelona de Santa Coloma de Gramenet, en el marc del Pla anual de transferència tecnològica PATT 2017 del DARP.

FRUITA | 10/ 08/ 2017 DARP

El DARP dona suport al sector de la fruita dolça

Des de la finalització de la campanya anterior, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha estat treballant, conjuntament amb el sector, en l'activació de totes les mesures que té al seu abast per ajudar en la campanya de comercialització de la fruita dolça d'enguany

FORESTAL | 09/ 08/ 2017 CREAF

Els arbres de fusta poc densa i fulles primes moren de set abans

Un estudi en què han participat investigadors del CREAF i de la UAB demostra que la intensitat de la sequera incrementa de forma exponencial la mortalitat dels arbres.

ALIMENTACIÓ | 08/ 08/ 2017 ACSA

Què és o no és "llet" a la UE?

Segons una sentència del Tribunal de Justícia de la UE, la denominació "llet" i altres denominacions de productes lactis com, per exemple, nata, mantega, formatge o iogurt no es poden usar en productes purament vegetals com els fets de soja o tofu, ni en l'etiquetatge ni en la documentació comercial ni en la publicitat.

REG | 07/ 08/ 2017 OdR

VINECO, el Grup Operatiu per a un reg de màxima eficiència hídrica en vinya

El Grup Operatiu VINECO innova per a rendibilitzar l'aplicació de noves tecnologies per a la consecució d'un reg amb màxima eficiència hídrica en una finca pilot de 100 ha de vinya ecològica i convencional.

TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 07/ 08/ 2017 RuralCat

RuralCat ofereix més de 2000 documents tècnics al Centre de Documentació

El Centre de Documentació de RuralCat facilita la cerca, per paraula clau, autor o temàtica, de fitxes tècniques, dossiers tècnics, fulls informatius, ponències del PATT i altres documents publicats al portal.

AJUTS | 04/ 08/ 2017 RuralCat

Convocatòria d'ajuts a la millora de la competitivitat de les cooperatives i altres associacions agràries

Es tracta d'un ajut plurianual que està dotat amb 6,7 milions d'euros amb la finalitat de consolidar l'orientació empresarial del sector tot potenciant estratègies de comercialització, cooperació i innovació. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 16 d'agost.

AJUTS | 03/ 08/ 2017 DARP

Tercera convocatòria dels ajuts a la Cooperació per a la Innovació del PDR 2014-2020

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha convocat els ajuts destinats a la Cooperació per a la Innovació, corresponents a 2017, per un import total de 4.000.000 euros.

S'estan mostrant 1 - 15 de 12.673 resultats.
Articles per pàgina
Pàgina de 845

Quina d’aquestes fruites no és de temporada d’estiu?

a. Aranja
b. Gerd
c. PrunaFEADER   Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaci� i Medi Natural