Fotografia del tractament aeri de la campanya 2015. Font: DARP
FORESTAL |
26/09/2016
DARP

Aquesta setmana comencen els tractaments aeris per controlar la processionària del pi amb un producte biològic a zones de les 12 comarques més afectades.

Font: UAB
RAMADERIA |
22/09/2016
UAB

Investigadors de la Facultat de Veterinària de la UAB han estudiat la presència al Pirineu català del bacteri responsable de la Febre Q, una malaltia que pot arribar a ser molt greu en persones. El seu principal reservori són vaques, cabres i ovelles, però també s'hi troba a remugants salvatges.

Font: IRTA
AGRICULTURA |
22/09/2016
IRTA

L'IRTA elabora un model que prediu els efectes de la pujada del nivell del mar sobre la producció d'arròs en diversos escenaris per al 2100.

Font: DARP
FIRES I SALONS |
21/09/2016
DARP/RuralCat

66 cellers de les 12 denominacions d'origen reconegudes al nostre país participaran en aquesta edició, que se celebrarà al passeig de Lluís Companys de Barcelona (Arc de Triomf), coincidint amb les festes de la Mercè.

Font: DARP
PESCA |
21/09/2016
DARP

El Govern ha aprovat la concessió de guardons per al reconeixement d'actuacions a favor del sector pesquer català per a l'any 2016. Els guardons Medalla de la Pesca catalana i Placa de la Pesca catalana es van crear l'any 1985 amb la finalitat de recompensar els esforços d'aquelles persones o institucions que hagin prestat serveis destacats al sector pesquer català.

Entrevista
Mª Carmen Vidal Carou és Catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona, i membre del Comitè científic assessor de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària. La seva activitat docent destaca en las llicenciatures de Farmàcia i de Ciència i Tecnologia dels Aliments i en la Diplomatura de Nutrició Humana i Dietètica.
ENTREVISTA
 | 23/ 09/ 2016 
Mª Carmen Vidal Carou
Catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona

DOSSIER TÈCNIC DOSSIER TÈCNIC
AGENDA AGENDA

24

SET

Hostalric (del 24 al 26 de setembre)

Ajuts 

Normativa 

En saps prou de…

On es va utilitzar primer una màquina veremadora?

a. Empordà
b. Penedès
c. PrioratLa resposta correcte a la pregunta de la setmana anterior: Què són els bagots, era l'opció C, Restes de raïm al cep.

 

Oficines Virtuals
Sanitat Vegetal
Pritac
Oficina del Regant
Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes
Oficina FruitNet
Suport a la indústria agroalimentària
Venda de Proximitat
Oficina d'Assessorament
RuralNet
Incendis Pla Alfa
Premis PITA