El Pla de la Calma vist des del Matagalls, al Parc Natural del Montseny. Autor: Pere López (CC BY-SA 3.0). Font: CREAF
MÓN RURAL |
31/08/2016
CREAF

L'abandonament de zones agrícoles i ramaderes i la consegüent reforestació al Montseny ha fet que en 12 anys s'hagi produït un descens del 44% en les poblacions d'aus pròpies d'habitats oberts. La restauració de l'agricultura i la ramaderia tradicionals haurien d'ajudar a frenar l'avenç del bosc.

Imatge del programa del IV Simposi de PAE
PRODUCCIÓ ECOLÒGICA |
31/08/2016
DARP

El IV Simposi de Producció Agroalimentària Ecològica reunirà experts nacionals i internacionals en fructicultura, el 17 i 18 de novembre a Manresa.

Imatge d'una jornada sobre vedats de bolets a Catalunya. Font: DARP
PREVISIÓ AGENDA |
30/08/2016
RuralCat

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) té previst realitzar el mes de setembre 10 jornades tècniques, 1 seminari tècnic i 1 visita tècnica arreu del territori català.

FAD 2016
FORMACIÓ A DISTÀNCIA |
29/08/2016
RuralCat

A partir del proper 5 de setembre, a les 8 del matí, et podràs inscriure a 10 noves edicions dels cursos a distància que ofereix el Servei de Formació Agrària a través del portal RuralCat. Recorda que per agilitzar el procés d'inscripció, la matrícula es fa en línia mitjançant targeta bancària.

La tesi doctoral de Jennifer S. Toskano Hurtado  va ser llegida aquest estiu a la Facultat de Veterinària de la UAB. Font: IRTA-CRESA
SANITAT ANIMAL |
26/08/2016
IRTA/RuralCat

Una tesi doctoral, dirigida a l'IRTA-CReSA, demostra que els virus molt virulents de la bursitis infecciosa aviària, també coneguda com a malaltia de Gumboro, procedeixen d'Àsia. Aquesta malaltia és de gran importància en la producció d'aus.

Entrevista
Carles Luz és tècnic en sistemes informàtics i va dirigir i gestionar l'empresa familiar, dedicada al sector de serveis d'electricitat, fontaneria i climatització. Des del 2011 és alcalde de Gandesa i també és el president del Consell Comarcal per aquesta legislatura 2015-2019.
ENTREVISTA
 | 05/ 07/ 2016 
Carles Luz
Alcalde de Gandesa, Ciutat Forestal 2016

DOSSIER TÈCNIC DOSSIER TÈCNIC
AGENDA AGENDA

01

SET

Figueres (del 1 al 4 de setembre)

03

SET

Besalú (del 3 al 4 de setembre)

02

SET

l'Hospitalet de l'Infant (del 2 al 4 de setembre)

Ajuts 

Normativa 

En saps prou de…

Amb què s’elaboren els lladrons?

a. Orella de porc
b. Pell de porc
c. Sagí de porcLa resposta correcte a la pregunta de la setmana anterior: De quina part del porc prové el braó?, era l'opció C, Pota.

 

Oficines Virtuals
Sanitat Vegetal
Pritac
Oficina del Regant
Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes
Oficina FruitNet
Suport a la indústria agroalimentària
Venda de Proximitat
Oficina d'Assessorament
RuralNet
Incendis Pla Alfa
Premis PITA