AGROALIMENTACIÓ |
22/02/2017
DARP/RuralCat

Les fitxes explicatives"Aspectes crítics de qualitat" són un format divulgatiu sobre els assumptes més rellevants relacionats amb la qualitat que afecten cada sector alimentari i que es consideren crítics per a garantir l'assegurament de la qualitat del producte que es comercialitza; també s'hi inclouen aquells aspectes que, atesa l'experiència de control en cada sector, són sensibles i sovint constitueixen motiu d'irregularitat.

Exemplar de cigonya. Font: Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà
SANITAT ANIMAL |
22/02/2017
DARP

El Laboratori Central de Veterinària d'Algete ha confirmat la detecció del virus de la Influença Aviària d'Alta Patogenicitat (IAAP), H5N8, en una cigonya salvatge, trobada morta al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. La troballa, realitzada pel cos d'Agents Rurals, és resultat del reforç del Pla de vigilància de la Influença aviària a Catalunya, atesos els brots declarats arreu d'Europa.

Imatge d'una jornada sobre tècniques de tall amb motosserra. Font: DARP
TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA |
21/02/2017
RuralCat

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 27 de febrer al 5 de març.

La jornada tècnica de regulació de maquinària de tractaments fitosanitaris ha comptat amb la participació d'una seixantena de persones. Font: DARP
TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA |
21/02/2017
RuralCat

Recentment, l'Escola Agrària de Tàrrega ha estat seu de la reunió anual del Programa Fruit.Net i d'una jornada tècnica de regulació de maquinària de tractaments fitosanitaris.

Font: DARP
ALIMENTACIÓ |
20/02/2017
RuralCat

A partir del dia 15 de febrer de 2017 es poden sol·licitar per internet les inscripcions, modificacions o baixes en el Registre d'envasadors i embotelladors de vins i begudes alcohòliques.

Entrevista
Marcel·lí Torres és responsable d'una empresa familiar al terme municipal d'Òdena (Anoia) que combina l'activitat agrícola de cultius extensius de secà i la ramadera.
ENTREVISTA
 | 27/ 01/ 2017 
Marcel·lí Torras
Responsable d'una empresa familiar agroramadera a Òdena (l'Anoia)

DOSSIER TÈCNIC DOSSIER TÈCNIC
AGENDA AGENDA

Ajuts 

Normativa 

En saps prou de…

Quina és la principal zona productora de tòfona negra?

a. El litoral
b. Els Pirineus
c. La Catalunya centralLa resposta correcte a la pregunta de la setmana anterior: Quina és la temporada de la tòfona negra?, era l'opció  c) L’hivern.

 

Oficines Virtuals
Sanitat Vegetal
Pritac
Oficina del Regant
Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes
Oficina FruitNet
Suport a la indústria agroalimentària
Venda de Proximitat
Oficina d'Assessorament
RuralNet
Incendis Pla Alfa
Premis PITA