La consellera Serret ha lliurat diplomes de reconeixement a sis empreses adscrites al programa de formació dual de l'Escola Agrària de l'Empordà. Font: DARP
FORMACIÓ |
28/09/2016
DARP/RuralCat

Com a novetats d'aquest curs 2016-2017 destaquen la posada en marxa d'un tercer Cicle Formatiu de Grau Superior en modalitat Dual (CFGS de Vitivinicultura a l'EA de Sant Sadurní d'Anoia) i la creació d'una Escola d'empresaris agroalimentaris.

Imatge d'una jornada sobre les cambres a les formatgeries. Font: DARP
PREVISIÓ AGENDA |
28/09/2016
RuralCat

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) té previst realitzar el mes de setembre 22 jornades tècniques, 8 seminari tècnic i 2 jornades de camp arreu del territori català.

INNOVACIÓ |
27/09/2016
UdL

La Universitat de Lleida (UdL) i CaixaBank han posat en marxa la Càtedra Universitat-Empresa Agrobank sobre qualitat i innovació agroalimentària. Entre les accions previstes, convocarà un premi per a la millor tesi doctoral en aquest àmbit.

El viver Sala Graupera tracta els seus lixiviats el sistema Cleanleach
AGRICULTURA |
27/09/2016
IRTA

Un cop finalitzada la fase d'execució tècnico-científica i publicats els resultats, el projecte Cleanleach® entra en fase d'explotació per a la seva implementació. El sistema permet recircular els lixiviats del sistema de reg (de planta ornamental, jardins...) i aprofitar part dels nitrats i fosfats com a fertilitzant o bé tractar-los mitjançant processos naturals.

Imatge d'una jornada sobre màrqueting, distribució i venda de producció ecològica. Font: DARP
PREVISIÓ AGENDA |
26/09/2016
RuralCat

RuralCat et proporciona la llista de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica programades per la propera setmana, del 3 al 9 d'octubre.

Entrevista
Mª Carmen Vidal Carou és Catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona, i membre del Comitè científic assessor de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària. La seva activitat docent destaca en las llicenciatures de Farmàcia i de Ciència i Tecnologia dels Aliments i en la Diplomatura de Nutrició Humana i Dietètica.
ENTREVISTA
 | 23/ 09/ 2016 
Mª Carmen Vidal Carou
Catedràtica de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de Barcelona

DOSSIER TÈCNIC DOSSIER TÈCNIC
AGENDA AGENDA

26

SET

Lleida (del 26 al 28 de setembre)

28

SET

Sant Agustí de Lluçanès

Ajuts 

Normativa 

En saps prou de…

Què és el cartre?

a. Un cistell de vímets
b. Una falç de ferro
c. Un aparell elèctricLa resposta correcte a la pregunta de la setmana anterior: On es va utilitzar primer una màquina vereamdora, era l'opció B, Penedès.

 

Oficines Virtuals
Sanitat Vegetal
Pritac
Oficina del Regant
Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes
Oficina FruitNet
Suport a la indústria agroalimentària
Venda de Proximitat
Oficina d'Assessorament
RuralNet
Incendis Pla Alfa
Premis PITA