Paissatge rural. Font: DAAM
CAMPANYA DE LA DUN |
27/02/2015
DAAM/RuralCat

Des de l'1 de març fins 15 de maig pots presentar la DUN 2015. Enguany s'inicia l'aplicació de la PAC 2014-2020, amb novetats pel que fa als ajuts directes, l'assignació de drets de pagament base, i els ajuts associats al Contracte Global d'Explotació.

Unes cinquanta persones van participar a la Jornada de comitès tècnics Fruit.Net. Font: DAAM
Fruit.Net |
27/02/2015
DAAM/RuralCat

Fruit.Net, és el programa de sanitat vegetal de Catalunya i pretén desenvolupar estratègies per al control de les plagues, les malalties i les fisiopaties que afecten a la poma, pera, préssec i cítrics, mitjançant una treball conjunt entre el DAAM, l'IRTA, Afrucat, les universitats i el propi sector fructícola català, essent el principal objectiu, optimitzar l'ús dels productes fitosanitaris i minimitzar la presència de residus a la fruita.

Gràcies a un fuet desenvolupat per l'IRTA persones que no consumeixen productes lactis podrien incloure probiòtics en la seva dieta. Font: IRTA
R+D+I |
26/02/2015
RuralCat

L'Institut d'Estudis Catalans ha publicat el primer report en que s'analitza l'evolució de la recerca en Nutrició i Tecnologia dels Aliments a Catalunya. El document presenta dades descriptives sobre les institucions dedicades a la R+D en alimentació, els recursos humans i econòmics dels que disposen i la producció científica d'aquests agents.

Imatge del programa d'una jornada sobre la conservació de l'àliga cuabarrada. Font: DAAM
PREVISIÓ AGENDA |
26/02/2015
RuralCat

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) té previst realitzar el mes de març 26 jornades tècniques, 2 jornades tècniques de referència, 2 visites tècniques i 1 jornada de camp, arreu del territori català.

Dues ampolles de Olikua amb el guardó del concurs. Font: DAAM
SECTOR OLEÍCOLA |
25/02/2015
DAAM/RuralCat

L'oli Olikua, produït per l'alumnat de l'Escola Agrària de Gandesa, ha assolit un nou èxit en ser guardonat per tercer any consecutiu com a millor oli d'oliva verge extra de la Terra Alta, en el marc del XXXI concurs d'olis de la XX Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre. Aquest concurs és el més antic dels que se celebren a l'Estat espanyol, i no cal dir que té un prestigi reconegut.

Entrevista
En Sebastià Banús va ser un dels impulsors de la IGP Calçot de Valls i ara n'és el vicepresident
ENTREVISTA
 | 07/ 01/ 2015 
Sebastià Banús
Vicepresident de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls

Avisos Fitosanitaris Mensuals
FEBRER 2015
Ja podeu descarregar l’última versió dels principals avisos fitosanitaris d'aquest mes.
DOSSIER TÈCNIC DOSSIER TÈCNIC
AGENDA AGENDA

03

MAR

Ajuts 

Normativa 

En saps prou de…

Quants mugrons té una vaca?

a. Dos
b. Quatre
c. SisLa resposta correcte a la pregunta de la setmana anterior: Quina d'aquestes races produeix més llet?, era l'opció BFrisona

Oficines Virtuals
Oficina d'Assessorament
Oficina del Regant
Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes
Oficina FruitNet
Suport a la indústria agroalimentària
RuralNet
Secció Venda de Proximitat
Incendis Pla Alfa
Premis PITA