La tesi doctoral de Jennifer S. Toskano Hurtado  va ser llegida aquest estiu a la Facultat de Veterinària de la UAB. Font: IRTA-CRESA
SANITAT ANIMAL |
26/08/2016
IRTA/RuralCat

Una tesi doctoral, dirigida a l'IRTA-CReSA, demostra que els virus molt virulents de la bursitis infecciosa aviària, també coneguda com a malaltia de Gumboro, procedeixen d'Àsia. Aquesta malaltia és de gran importància en la producció d'aus.

Adult d'apió de l'alfals. Font: DARP
SANITAT VEGETAL |
25/08/2016
Butlletí d'informació fitosanitària per al setembre

RuralCat us ofereix el butlletí mensual d'informació fitosanitària general elaborat pel Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

FORESTAL |
24/08/2016
RuralCat/CTFC

El Gremi Fusta i Moble convoca els Guardons Anells de la Fusta 2016, patrocinats pel Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i l'Institut Català de la Fusta. Es poden presentar candidatures fins el 26 de setembre.

Font: IRTA
FORMACIÓ |
24/08/2016
RuralCat/IRTA

L'IRTA i la University of California Davis són els responsables de la primera edició del Curs Internacional de Reg, que se celebrarà entre el 17 i el 21 d'octubre de 2016 a Lleida.

Vaixell de pesca. Font: DARP
PESCA |
23/08/2016
RuralCat

La Direcció General de Pesca i Afers Marítims atorgarà com a màxim 34 permisos especials d'una durada d'un any, en els àmbits territorials compresos entre les confraries de Sant Carles de la Ràpita i Barcelona.

Entrevista
Carles Luz és tècnic en sistemes informàtics i va dirigir i gestionar l'empresa familiar, dedicada al sector de serveis d'electricitat, fontaneria i climatització. Des del 2011 és alcalde de Gandesa i també és el president del Consell Comarcal per aquesta legislatura 2015-2019.
ENTREVISTA
 | 05/ 07/ 2016 
Carles Luz
Alcalde de Gandesa, Ciutat Forestal 2016

DOSSIER TÈCNIC DOSSIER TÈCNIC
AGENDA AGENDA

28

AGO

Barbastro (del 28 al 30 d'agost )

01

SET

Figueres (del 1 al 4 de setembre)

03

SET

Besalú (del 3 al 4 de setembre)

Ajuts 

Normativa 

En saps prou de…

De quina part del porc prové el braó?

a. Llom
b. Pit
c. PotaLa resposta correcte a la pregunta de la setmana anterior: El pernil d'engreix s'obté alimentant l'animal amb glans?, era l'opció C, No, mai.

 

Oficines Virtuals
Sanitat Vegetal
Pritac
Oficina del Regant
Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes
Oficina FruitNet
Suport a la indústria agroalimentària
Venda de Proximitat
Oficina d'Assessorament
RuralNet
Incendis Pla Alfa
Premis PITA