Detall d'un branquilló de pi afectat per Tomicus. Font: DARP
SANITAT VEGETAL |
27/07/2016
RuralCat

RuralCat us ofereix el butlletí mensual d'informació fitosanitària general elaborat pel Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

ALIMENTACIÓ |
27/07/2016
ACSA

A partir de dia 20 de juliol és d'aplicació el nou reglament europeu relatiu als aliments destinats als lactants i infants de curta edat, els aliments per a usos mèdics especials i els substitutius de la dieta completa per al control de pes. També és d'aplicació, el relatiu als requisits per a la transmissió d'informació sobre l'absència o la presència reduïda de gluten en els aliments.

AGRICULTURA |
27/07/2016
DARP

El Govern ha aprovat una subvenció directa de 365.584,11 euros per a aquestes actuacions que juntament amb l'aportació del FEADER, suposarà un muntant total de 641.375,62 euros. Paral·lelament es destinaran 360.639,83 euros a Forestal Catalana, S.A. per a l'execució d'actuacions cofinançades.

Imatge d'una jornada sobre impostos. Font: DARP
PREVISIÓ AGENDA |
26/07/2016
RuralCat

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) té previst realitzar el mes d'agost 3 jornades tècniques, 1 jornada de camp i 1 jornada tècnica de referència arreu del territori català.

SECTOR VTIVINÍCOLA |
25/07/2016
RuralCat

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació també està treballant en un Decret que regularà el control del potencial vitícola a Catalunya. L'objectiu és l'adaptació de la normativa catalana a la normativa europea i donar cobertura amb rang de llei d'àmbits regulats per normes reglamentàries o estatals, a més d'impulsar la simplificació administrativa.

Entrevista
Carles Luz és tècnic en sistemes informàtics i va dirigir i gestionar l'empresa familiar, dedicada al sector de serveis d'electricitat, fontaneria i climatització. Des del 2011 és alcalde de Gandesa i també és el president del Consell Comarcal per aquesta legislatura 2015-2019.
ENTREVISTA
 | 05/ 07/ 2016 
Carles Luz
Alcalde de Gandesa, Ciutat Forestal 2016

Avisos Fitosanitaris Mensuals
JULIOL 2016
Ja podeu descarregar l’última versió dels principals avisos fitosanitaris d'aquest mes.
DOSSIER TÈCNIC DOSSIER TÈCNIC
AGENDA AGENDA

30

JUL

Gósol (30 i 31 de juliol)

Ajuts 

Normativa 

En saps prou de…

Quin país és el principal productor de pebrots?

a. Xina
b. Espanya
c. MèxicLa resposta correcte a la pregunta de la setmana anterior: Què és el bitxo?, era l'opció B, Un pebrot petit, prim i vermell

 

Oficines Virtuals
Sanitat Vegetal
Pritac
Oficina del Regant
Oficina de fertilització i tractament de dejeccions ramaderes
Oficina FruitNet
Suport a la indústria agroalimentària
Venda de Proximitat
Oficina d'Assessorament
RuralNet
Incendis Pla Alfa
Premis PITA